‘U zegt?’

‘U zegt?’

Deze rubriek is een verzameling van alledaagse uitspraken en vormt een ludiek intermezzo tussen de meer gefundeerde, radicaal sociaal-ecologische artikelen. Wie weet kom je een herkenbare of hilarische uitspraak tegen.

Speeltuin: ‘Jammer dat ik aan mijn vriendinnen niet kan voorstellen om naar de speeltuin te gaan in ’t weekend in plaats van altijd naar de film’ mijmert P. (14j) terwijl ze haar beurt afwacht aan de kabelbaan.  

Blik: ‘modern styling – contemporary colourstough & durable’ beweert het etiket. Het gaat niet over een trendy jasje of neige schoenen, het etiket kleeft op een nieuw vuilnisblik.

Gestolen?: ‘Meneer, als ge die koopt laat daar dan onmiddellijk uw rijksregisternummer in graveren en ze kunnen u nooit nog iets doen’ antwoordt de Leuvense politieagente aan de telefoon op de vraag van H. (52j) hoe hij kan te weten komen of de als nieuw uitziende tweedehandsfiets die hij wil kopen, niet gestolen is.                            

Drank: ‘Als ze schrijven 10cc mengen in 5 liter water, doet er dan maar 30 in, anders werkt het toch niet!’ adviseert A. (59) het gebruik van onkruidverdelgers. ‘Echt, dat spul is zo slap tegenwoordig dat ge er van kunt drinken’, foetert D. (52).

De meisjes: ‘Het beste nog, meneer. Oh ja, voor de papieren zullen de meisjes u verder helpen’ stelt de chirurg zijn patiënt voor. ‘Het meisje’ blijkt een getrouwde vrouw te zijn, veertiger en moeder van vier kinderen. De chirurg blijkt een langdurig opgeleide man te zijn, die is blijven steken in de tijdsgeest van een halve eeuw geleden.

Brussel: ‘Ahwel, da’s goed dat ik dat weet, hier kan ik op een zaterdag eens komen kussen met m’n vriend!’ K. (26), een Brusselse, dankt de gids die haar attent maakt op een verborgen pleintje in Brussel.

Film: ‘Hoe is ’t mogelijk, terwijl er zoveel mooie films zijn!’ P. (15) verbaast zich erover dat haar oma ’s avonds al eens met de kaarten speelt.

Oudjes: ‘Die bejaarden van tegenwoordig! Ik groet ze en ze zeggen niet eens iets terug als ik ze met de fiets passeer!’ zucht L. (15).

Droom: ‘Dat zou ik nu eens graag doen sè, een koei knuffelen. En weet ge wat mijnen droom is? Een koei melken, zo van zipzap zipzap’. L. (53), docente aan een Antwerpse hogeschool, mijmert over een nooit verwezenlijkte kinderdroom, als ze verneemt dat H. (63) tientallen jaren boerde.

Averechts: ‘Meneer, excuseert hé, en bedankt voor de storing’, besluit een man die verkeerd verbonden is en die het juiste nummer aangeboden kreeg van H. (51), aan de andere kant van de lijn.

 

 


 

 

 

 

 

> naar de inhoudstafel
> lees het volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *