Aardewerk nu (lente 2020)

Aardewerk nu (lente 2020)

Deze rubriek geeft informatie over drie activiteiten van Aardewerk of nauw met Aardewerk verbonden: het verloop van de opleiding, de nieuwe zomerweek

De opleiding 2019-2020

Wegens de onvoorspelbaarheid van de Corona-epidemie hebben we tot onze spijt zowel de opleiding als de Zomerweek uitgesteld naar 2021.

In april was het erg onzeker geworden of de drie resterende cursusdagen en het eindweekend van de opleiding – wat zo ongeveer een halve opleiding is – fysiek zouden mogen doorgaan. Daarom hebben we toen besloten om deze opleidingsdagen uit te stellen naar het voorjaar 2021, en in oktober geen nieuwe opleidingscyclus aan te vatten. De nieuwe data van de opleiding maken we zo snel mogelijk bekend.

De Zomerweek in augustus zal dit jaar ook niet doorgaan. Daarbij hebben we ons laten leiden door een aantal vragen. We moesten in mei wel beslissen. Zal het in augustus wel toegelaten zijn om mensen samen te brengen, en over hoeveel mensen zal dit dan gaan? Zullen potentiële deelnemers, na weken van social distancing (fysieke afstand n.v.d.r.), in augustus wel met vijftig mensen samen durven leven gedurende een week? En bovenal, zal de epidemie tegen dan voldoende uitgeraasd zijn om de deelnemers een veilige omgeving te kunnen bieden?

We waren al een flink eind opgeschoten in de organisatie van de zomerweek over “Democratie in tijden van klimaaturgentie”, en ook de huidige gebeurtenissen illustreren het spanningsveld tussen urgentie en democratie in onze samenleving. We schrappen deze zomerweek dus zeker niet, maar stellen hem uit naar augustus 2021.

Houd onze website en nieuwsbrief goed in de gaten om op de hoogte te blijven en zet alvast ook zaterdag 12 december 2020 in je agenda. We zullen dan een ecologische studiedag organiseren die dieper ingaat op de actualiteit. Meer informatie volgt na de zomer. 

We hopen jullie in 2020 en/of 2021 in goede gezondheid te mogen verwelkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *