The Embassy of the North Sea

The Embassy of the North Sea

The Embassy of the North Sea is een initiatief van het Parlement der dingen (the Parliament of Things) en werd opgericht in juni 2018. De zee ‘bezit zichzelf’ is het uitgangspunt. Deze ambassade wil de dingen, de planten, de niet-menselijke dieren en de mensen een stem geven. Hiervoor werd een weg uitgestippeld tot 2030. Leren om te luisteren naar de zee, is de eerste fase. Daarna volgt spreken met de zee om te eindigen met het kunnen onderhandelen in naam van de zee.

Om dit allemaal te bereiken wordt samengewerkt met wetenschappers, journalisten, filosofen, kunstenaars. Op de website van The Embassy of the North Sea staan mooie voorbeelden hoe kunstenaars (beeldende kunstenaars, muzikanten, performers, dansers, …) de stem proberen vorm te geven en uitleg over lopende onderzoeksprojecten met hetzelfde doel.

Op 24 november 2020 werd de Spinoza-prijs (Spinozalens) aan Bruno Latour uitgereikt. The Embassy of the North Sea was een van de partners bij dit event. Niet verwonderlijk aangezien juist Bruno Latour zich verdiept in de representatie van niet mensen en zijn ideeën hierover bundelde in de publicatie: “Het parlement der dingen”. Het programma van deze uitreiking kan via de website van The Embassy herbekeken worden.
https://www.embassyofthenorthsea.com/
https://theparliamentofthings.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *